Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Ovibolt.hu
Fejlesztő eszközök
Szenzoros_eszközök
Interaktív_eszközök
Robotika
Természettudományok
Iskolai_térképek


Meade LightBridge Mini 114 mm-es teleszkóp

Meade LightBridge Mini 114 mm-es teleszkóp
  • Meade LightBridge Mini 114 mm-es teleszkóp
  • Meade LightBridge Mini 114 mm-es teleszkóp
  • Cikkszám
    LH71666
Adatok

Meade LightBridge Mini 114 mm-es teleszkóp
Newton-reflektor. Rekesznyílás: 114 mm. Fókusztávolság: 450 mm

A LightBridge Mini 114 segítségével másodpercek alatt átélhető és megosztható a csillagok megfigyelésének élménye. Akár szabadtéren kempingel, akár a kertjében pihen, ez a LightBridge Mini 114 Dobson-teleszkóp ideális, könnyen hordozható teleszkóp, amely levehető optikai tubusával könnyű és mobil megfigyelési élményt kínál.

A LightBridge Mini 114 nagy, 114 mm-es (4,5"-os), parabolikus rekesznyílással és kompakt, 450 mm-es (f/3,95) fókusztávolsággal büszkélkedik. A 360°-ban forgatható állvánnyal az egyszerű, objektumra irányítás után az égen való navigálás semmilyen erőfeszítést nem igényel. Élvezni fogja a 114 mm-es lencse fénygyűjtő kapacitását, hiszen tiszta és éles körvonalú képeket készíthet a Holdról, a bolygókról, a csillagködről és a csillaghalmazokról. Tapasztalja meg a sokoldalúságot a vixen stílusú állvánnyal, és élvezze az éles képeket a LightBridge Mini parabolikus tükrével.

A letisztult, kompakt méretnek köszönhetően nem csak praktikus, hanem szemet gyönyörködtető is. Stílusos asztallapi kialakításával a LightBridge Mini dekoratív darab, mégis könnyen elérhető, ha eljön a pillanat.

A LightBridge Mini 114 egy levehető OTA-val felszerelt, egykaros Dobson-állvánnyal és két szemlencsével – kisfokú nagyításhoz (26 mm-es) és nagyfokú nagyításhoz (9 mm-es) – rendelkezik, illetve hozzá tartozik még egy red dot kereső a teleszkóp célpontra irányításának segítése érdekében, illetve az Autostar csillagászati planetárium DVD-készlet több mint 10 000 égitesttel.

A szabadtéri vacsorák és a szabadtéri tevékenységek egyszerűen magukban foglalhatják a csillagászatot, hiszen a LightBridge Mini nem csak csillagászati, hanem beszélgetéskezdeményező eszköz is. A letisztult, kompakt kialakításnak köszönhetően nem csak praktikus, hanem esztétikus is. Stílusos asztallapi kialakításával a LightBridge Mini dekoratív darab, mégis fantasztikus képeket alkot a csillagokról, ha eljön a pillanat.

A LightBridge Mini a tökéletes távcső mindenki számára. Az amatőr és profi csillagász számára is itt a végső eszköz, hogy megossza hobbiját rajongókkal és kezdőkkel egyaránt. A csillagászat világában még újnak számító vagy azzal csak most ismerkedő megfigyelők is bátran szemlélhetik az éjszakai égboltot.

Jellemzők:
Parabolikus Newton-reflektor hatalmas, 114 mm-es (4,5"-os) rekesznyílással, mellyel nagyszerűen megtekinthetők a bolygók, csillaghalmazok és a csillagköd
Könnyű és kompakt eszköz, levehető 450 mm-es (f/3,95) optikai tubussal a hordozhatóság érdekében
Egy 26 mm-es (17-szeres) és egy 9 mm-es (50-szeres) szemlencsével rendelkezik a kis- és nagyfokú nagyítás érdekében
360°-ban forgatható állvány és egyszerű, objektumra irányítás után máris megtekinthető kép a könnyű használat érdekében

Műszaki paraméterek:
Optikai kialakítás: reflektor
Típus: Newton-féle
Elsődleges tükör átmérője (rekesznyílás), mm: 114
Lencse (tükör) alakja: paraboloid
Fókusztávolság, mm: 450
Legnagyobb gyakorlati nagyítás, x: 228
Fókuszarány: f/3,95
Felbontási küszöbérték, ívmásodperc: 1,02
Határmagnitúdó: 12,4
Fókuszálás: a szemlencse mozgatásával
Szemlencsék: 9 mm-es MA (50x), 26 mm-es MA(17x), 1,25"
Szemlencsetubus átmérője, mm: 1,25
Keresőtávcső: Vörös folt
Teleszkópszabályozás: kézi
Állványtípus: Dobson
Fecskefarkú illesztés: igen
Felhasználói szint: kezdőknek, gyerekeknek
Megfigyelt objektum: planetáris