Iskolaellátó.hu

Kérdése van? +36-1-415-2010

Categories
Iskolaellátó.hu

Kérdése van? +36-1-415-2010

  • Categories
    • New arrivals
    • Deals
    • KÉSZLETKISÖPRÉS!
    • Ovibolt
    • Alsó tagozat
    • Természettudományok
    • Robotika
    • Fejlesztő eszközök
    • Szenzoros eszközök
    • Iskolai falitérképek, oktatótablók
    • Iskolai bútor és tábla
    • Digitális osztályterem (hardver, szoftver)
    • Művészet és kultúra
    • Sportszerek
    • Pályázatok
    • Kifutó termékek
    • Bee-Bot mats
  1. Kémia
  1. Digitális osztályterem (hardver, szoftver)
  2. Szoftverek és digitális tananyagok
  3. Digitális tananyagok
  4. Kémia

Iskolai kémiai kísérletek csomag 1-6. (6 DVD)

Item number: 
DTIQM07
Iskolai kémiai kísérletek  csomag 1-6. (6 DVD)
Egy 6 darabból álló teljes DVD sorozat a kémia oktatásához
Bundle offers
  • Details
  • Data
  • Reviews
Details

Iskolai kémiai kísérletek -- 1. rész (Teljes idő: 32 perc)


1. Láng a kémiai laboratóriumban

A láng hozőnáinak érzékelése (3,5 perc)
Elemek kimutatása lángfestéssel (2,5 perc)

2. Keverékek szétválasztása

Filtráció - szrés (3 perc)
Kristályosítás (2 perc)
Desztilláció (3 perc)
Szublimáció (3,5 perc)

3. Hidrogén

Hidrogén előállítása (2 perc)
Durranógázpróba (1,5 perc)
Hidrogén és levegő robbanó keveréke (1 perc)
Hidrogén egyesítése oxigénnel és klórral (2 perc)
Higany(II)-oxid redukálása hidrogénnel (3 perc)



Iskolai kémiai kísérletek -- 2. rész (Teljes idő: 18 perc)


1. Oxigén

Oxigén előállítása és kimutatása (3 perc)
Az oxigén tulajdonságai és egyesítése vassal (3 perc)
Oxigén egyesítése szénnel (4 perc)
A hidrogénperoxid tulajdonságai (2,5 perc)

2. Szén-dioxid

Szén-dioxid és szénsav (2,5 perc)
Kalcium-karbonát készítése (2 perc)
Szén-dioxid használata tűzoltáshoz (1 perc)



Iskolai kémiai kísérletek -- 3. rész (Teljes idő: 33 perc)


1. A kémiai reakciók sebessége

A felület nagyságának fontossága (3,5 perc)
A hőmérséklet, mint tényező (3 perc)
A koncentráció, mint tényező (2,5 perc)

2. Fémek

Fémek egyesítése hidrogénklorid savval (4 perc)
Fémek egyesítése salétromsavval (4 perc)
A fémek helyettesítése a só-oldatban (2,5 perc)
Nátrium egyesítése vízzel (2,5 perc)
Kálium egyesítése vízzel (2,5 perc)
Magnézium égetése és magnézium-hidroxid keletkezése (2 perc)
Aluminotermia (6,5 perc)



Iskolai kémiai kísérletek -- 4. rész (Teljes idő: 41 perc)


1. Nemfémek

Halogének (2,5 perc)
Halogének oxidáló tulajdonságai (2 perc)
Kálium egyesítése brómmal (2 perc)
Halogenidek kimutatása (2 perc)
Kén égetése, kénessav készítése (3,5 perc)
A foszfor és tulajdonságai (5 perc)
Fehér foszfor öngyulladása (3,5 perc)

2. Sók

Közömbösítés (2 perc)
Semleges, lúgos és savas közeg (3 perc)
Cink-szulfid készítése (2,5 perc)
Nátrium-klorid készítése (3 perc)
Ammónium-klorid, szalmiáksó készítése (2,5 perc)

3. Elektrolízis és korrózió

Réz(II)-klorid oldat elektrolízise (4 perc)
A környezet hatása a korrózió lefolyására (6 perc)



Iskolai kémiai kísérletek -- 5. rész (Teljes idő: 44 perc)


1. Szerves vegyületek

Szén és hidrogén kimutatása szerves vegyületekből (12 perc)
Papír és cukor égése
Hexán, ciklohexán, benzol és naftalin égése
Etanol vizsgálata
Borsó égetése

A propán-bután keverék tulajdonságai (6,5 perc)
Forráspont
A folyékony keverék gázzá változása
Gyúlékonyság
Sűrűség és oldódás
Az acetilén előállítása és tulajdonságai (3 perc)
A naftalin tulajdonságai (4 perc)
Szublimáció
Az oldódás vizsgálata

2. Alkoholok tulajdonságai

Az etilalkohol előállítása és tulajdonságai (9,5 perc)
Etilalkohol előállítása a cukor alkoholos erjedésével
Az etilalkohol égése
Az etilalkohol oxidálása
Az etilalkohol reakciója nátriummal
Az etilalkohol reakciója réz(II)-oxiddal
A glicerin tulajdonságai (5 perc)
Sűrűség és oldódás
A glicerin és kálium-permanganát reakciója
A fenol tulajdonságai (3,5 perc)



Iskolai kémiai kísérletek -- 6. rész (Teljes idő: 36 perc) 1. Karbonsavak


Karbonsavak előfordulása és tulajdonságai (10,5 perc)
Karbonsavak kimutatása
Az ecetsav semlegesítése nátrium-hidroxiddal
Az ecetsav és cink reakciója
Ecetsav és etilalkohol reakciója, észterképződés

2.  Természetes szerves anyagok - tápanyagok


Szénhidrátok előfordulása és tulajdonságai (6,5 perc)
Cukor kimutatása az alma mustban
Cukor kimutatása a burgonyában
A keményítő tulajdonságai
Zsírok és olajok előfordulása és tulajdonságai (4,5 perc)
Zsírok kinyerése
Olajok reakciója brómos vízzel
Fehérjék előfordulása és tulajdonságai (6 perc)
Fehérjék kicsapása   
Nitrogén a növényi fehérjékben

3. Szintetikus anyagok
A polietilén tulajdonságai (6 perc)
Sűrűség vizsgálata
Termoplasztika
Forrasztás
Égés
Depolimerizáció

Data
Weight:
1 kg/db
Reviews
Be the first to write a review!
Write a review
Customer account
  • Sign In
  • Sign Up
  • My Profile
  • Cart
  • My Favorites
Information
  • Terms and Conditions
  • Privacy Policy
  • Payment
  • Shipping
  • Contact details
  • Képes vásárlói tájékoztató
Stiefel Magyarország Kft.
  • Bajcsy-Zsilinszky u. 30., Nagyoroszi, 2645
  • +36-1-415-2010
  • iskola@stiefel.hu
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a legújabb hírekről!

Iratkozzon fel, hogy mindig értesüljön legújabb akcióinkról, híreinkről, nyereményjátékainkról!

Subscribe
barion_com
paypal
  • New arrivals
  • Deals
  • KÉSZLETKISÖPRÉS!
  • Ovibolt
  • Alsó tagozat
  • Természettudományok
  • Robotika
  • Fejlesztő eszközök
  • Szenzoros eszközök
  • Iskolai falitérképek, oktatótablók
  • Iskolai bútor és tábla
  • Digitális osztályterem (hardver, szoftver)
  • Művészet és kultúra
  • Sportszerek
  • Pályázatok
  • Kifutó termékek
  • Bee-Bot mats
Change language
  • hu
  • en
  • ro
Change currency
Sign in
Sign Up
Privacy settings
Our website uses cookies necessary for basic functionality. You can allow additional cookies for broader features (marketing, analytics, personalization). For more details, see our Privacy Policy in the Privacy Notice.
Essential cookies are critical for the website’s core functions, and the site will not work properly without them. These cookies do not store personally identifiable information.
We use marketing cookies to track visitors’ activity on the site. The goal is to show relevant ads to individual users (e.g., via Google Ads and Facebook Ads) and encourage engagement, making our website more valuable.
Statistical cookies help the website owner understand how visitors interact with the site by collecting and reporting data anonymously.
Personalization cookies let us remember information that changes how the website behaves or looks.