Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Ovibolt.hu
Fejlesztő eszközök
Szenzoros_eszközök
Digitális osztáylterem
Robotika
Természettudományok
Iskolai_térképek


Tanuló-Orrery modell

Tanuló-Orrery modell
 • Cikkszám
  CX1040416
Adatok
298 510 Ft

Sokoldalú oktatási Föld-Nap rendszer, Frensel-lencsével látványos napfényszimulációhoz

A különleges innováció ennél a berendezésnél a Fresnel-lencse arra a célra való használata, hogy egy extrém fényes, párhuzamos fénnyalábbal a földgolyót teljesen megvilágítsa, ezen kívül egy fénypont fókuszálásával a nap ráktérítő és baktérítő közötti vándorlásának látványos demonstrálása, és egy horizontlemez használata egy árnyékmutató pálcával, amivel a nap állásához tartozó árnyék mozgását mutathatjuk meg.

 • Az áramellátás: A nap 12V / 20W -os halogénlámpájának adaptere a hálózati feszültséghez csatlakoztatható, a kábel másik végén pedig jack csatlakozó létesít a kapcsolatot.

  Horizontlemez az árnyékmutató pálcával: A horizontlemez a földgömb minden ponjtára öntapadóan felhelyezhető, így a Föld megvilágítási állapotának változásaa pálca árnyékának segítségével könnyen érthetően és jól követhetően bemutatható.

  A Fresnel lencse: Egy rövid fókusztávolságú Fresnel lencse biztosítja a helyes (párhuzamos) megvilágítást. Így a földgömb egyik fele teljesen meg van világítva, és a fényhatárok (nappal és éjszaka) megfelelnek a valódinak.

  A Fresnel lencse három pozíciója: A Fresnel lencse a berendezés vízszintes rúdján három helyzetbe állítható: Nappal és éjszaka, évszakok: Ebben a helyzetben a földgolyó egyik fele van megvilágítva, és az árnyékhatár az egész földgolyó körül jól látható.

  Nappont, térítőkörök: Ebben az állásban a lencse a földgolyó közepére egy pontot és hozzá egy kis "udvart" vetít. A földgömb nap körüli forgatásával a fénypont a ráktérítő és a baktérítő között vándorol.

  Holdfázisok: Ebben a lencsepozícióban a hold modellje különösen jól van megvilágítva, és a földgolyó körüli mozgásával a Hold fázisai és fogyatkozásai látványosan demonstrálhatóak

  A műholdrúd: A geostacionárius pályájú műholdak pozíciójának és mozgásának bemutatására az árnyékmutató pálca csúcsára egy rúdra szerelt műhold helyezhető.

  A Hold kihúzható tartórúdon: A holdmodellt mozgásának bemutatására kézzel vezethetjük körbe a földgolyó mentén, a holdfázisok és fogyatkozások bemutatására a rúd mentén állítható a magassága.

  A nagy földgömb kihúzható pólusrúddal: A nagy földgolyón (15 cm Ø) az árnyékhatár és más részeltek nagy távolságból is jól kivehetőek. A kihúzható pólusrúddal (hossza 33 cm) a Föld világűrbeli poziciója a Föld tengelyének egy fix pontra (Sarkcsillag) való beállítottságával meggyőzően bemutatható.

  A dátumlap és a dátummutató: A földgömb egy mutatóra helyezhető, ami a Föld napkörüli mozgásának megfelelően mozog a dátumlapon. A mutatóállás szerint távolodik vagy közeledik éppen a Föld a Naphoz (Évszakok) A dátumok amik a téli és a nyári napfordulókhoz, valamint a napéjegyenlőségekhez tartoznak külön meg vannak jelölve a dátumlapon.

  Útmutató tanárok számára: A nap-föld modellel való munkához az útmutató részletes oktatási elemeket és levezethető csillagászati kísérleteket tartalmaz az alábbi 13 témakörben: A Föld, mint forgó test, nappal és éjszaka, óra, sarkponti nappal és éjszaka, térítőkörök, évszakok, nappalok és éjszakák hossza különböző szélességeken, napszakok, holdfázisok, fogyatkozások, tengerjárás, Föld kerülete (Eratoszthenész), geostacionárius műhold.
  Méret: 72 x 37 x 25 (Ho x Ma x Szé)

  Földgolyó átmérő: 15 cm

  Objektív átmérő: 16 cm
  Tömeg: 4 kg

  Tartalom: Föld-nap rendszer, hálózatieszköz, pótizzólámpa, porvédőfólia, rostíró, törlőkendő és használati utasítás