Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek
Pályázat
Térkép
Interaktív
Művészeti nevelés taneszközök


Edison 4 magyar nyelvű oktató szoftver

Edison 4 magyar nyelvű oktató szoftver
 • Cikkszám
  DS-EDISON
Adatok
17 780 Ft
Multimédiás ismerkedés az elektromosság és az elektronika világával.


  • Az elektromosság alapjainak elsajátítása élethű, háromdimenziós multimédia laboratóriumban, digitális fényképezéssel készült alkatrészekkel

  • Tetszőleges áramkör létrehozása, tesztelése és javítása

  • Analóg és digitális áramköri komponensek széles választéka

  • Virtuális mérőműszerek: multiméter, oszcilloszkóp, jel-analizátor, időfüggvény és Bode-diagram ábrázolása

  • 27 alapkísérlet és több mint 100 feladat

  • Tanári programok kísérletek, feladatok, tananyag kidolgozására  A népszerű Edison oktatóprogram új 4.0 változatában az elektromosság és az elektronika szinte valamennyi területét megismerhetjük. A programban egy multimédia laboratórium áll rendelkezésünkre, digitális fényképezéssel készült valósághű háromdimenziós alkatrészekkel, a kísérletezés minden fázisának látható és hallható követésével, ám az új változat most már a kapcsolási rajzot is automatikusan előállítja. A programot több mint 100 feladat, kísérlet és a fontosabb elektrotechnikai, elektronikai alkatrészeket és műszereket bemutató prezentáció kíséri.


  A programban szabadon választhatunk a multimédia laboratórium polcain található valósághű telepek, ellenállások, diódák, relék, tranzisztorok, logikai kapuk, flip-flopok, vagy akár integrált áramkörök közül. A kiválasztott alkatrészeket a valósághű dugaszolós próbapanelen vagy a munkaasztalon elhelyezve, majd valósághű vezetékekkel összekötve, az áramkör azonnal működni kezd, és virtuális műszerek segítségével a működés minden részletét ellenőrizhetjük. A program automatikusan elkészíti és megjeleníti az áramkört leíró szabványos kapcsolási rajzot is.


  A szabványos kapcsolási rajzok megismerése után az Edison áramkör szimulátora (amely kompatíbilis az ismert TINA hálózatanalízis programmal) önállóan is használható. Az Edison új verziójában a virtuális műszerek mellett az analízis eredmények jól áttekinthető diagramokban is ábrázolhatók. A feliratok, a koordinátatengelyek és a görbék testre szabhatók (méretek, osztások, színek stb.) és tetszőleges Windows alapú szövegszerkesztőbe (például Microsoft Word) és DTP programba (például CorelDRAW) is átvihetők.  Az új Edison egyik legérdekesebb és egyedülálló funkciója, hogy nemcsak kiszámítja a feszültségeket és áramokat, hanem tetszőleges lineáris áramkörre megadja azt a képletet is, amely az eredményt matematikailag leírja. Így például képleteken keresztül is megismerhetjük az Ohm-törvény alkalmazását, egy szűrő kimenetének frekvenciafüggését, vagy azt, hogy a feltöltődő kondenzátor feszültsége hogyan változik.


  A kísérletek, melyek láthatók, olvashatók és néhol hallhatók is, az elektronikai jelenségek széles skáláját nyújtják. A feladatmegoldás gyakorlását beépített feladatok segítik. Saját kísérletek és feladatok is könnyen készíthetők a programmal jövő eszközök segítségével.


  Az Edison program híd a játékok és a komoly tervezés között. A fejlesztők hite szerint a játékok kezelésében már 'profi' fiatalok szívesen vesznek egy könnyen használható és újszerű programot, amelynek használata során észrevétlenül sajátítják el az alapvető elektrotechnikai ismereteket és teszik meg az első lépéseket a valóságos áramkörök tervezése felé.


  Az Edison 4 Windows XP/2000/NT illetve MS Windows 9x/ME vagy operációs rendszer alatt fut legalább Pentium 300MHz alapú számítógépen, alkalmazásához hangkártya javasolt.