Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Pályázat
Térkép
Interaktív
Művészeti nevelés taneszközök


PASCO Mikrohullámú eszköz (alaprendszer)

PASCO Mikrohullámú eszköz (alaprendszer)
  • Cikkszám
    PS1040283
Adatok
1 923 710 Ft
PASCO cikkszám:
WA-9314C
  • A törés, reflexió, interferencia, hajlítás stb. demonstrálásához az elektromágneses hullámn analógiájában a fényoptikában.
    A hullámtan elveinek megértése adja az alapját a fizika egyik legfontosabb részterületének. Ezzel az eszközkészlettel A "hullámelmélet" címszóhoz tartozó jelenségek látványos módon mutathatóak be. Mivel a mikrohullámok hullámhosszai kb. 50.000-szer nagyobbak, mint a fényé, 3 cm-es hullámhosszú mikrohullámokkal különböző jelenségek vizsgálhatóak. Ezzel a rendszerrel egyszerű és látványos módon lehet hullámterjedési kísérletek sokaságát bemutatni. Az optikai hullámtannak megfelelően olyan jelenségek, mint hajlítás, törés, interferencia, reflexió, fényvezetés, polarizáció, álló hullámok érthetően bemutathatók.
    Tartalom: Adó (10,5 GHz, 15mW), vevő beépített erősítővel, beállítható sínek mm skálával és fokbeosztással, komponensek Interferencia kísérletekhez, forgatható asztal, 2 reflektor alumíniumból és fából, 2 polarizátor, 1 műanyagprizma, hálózati adapter, angol használati utasítás.