Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Pályázat
Térkép
Interaktív
Művészeti nevelés taneszközök


PASCO Hullámvasút - teljes berendezés

PASCO Hullámvasút - teljes berendezés
  • Cikkszám
    PS1041592
Adatok
928 600 Ft
PASCO cikkszám:
ME-9812
  • Látványos kísérletek az energiamegmaradás vizsgálatára, pályaméret: 9,1 m. Mutassa be látványosan az állandó és a centripetális gyorsulás kapcsolatát!
    A hullámvasút moduláris elemekből épül fel, látványosan vizsgálható vele az energiamegmaradás és a mozgás. A berendezés könnyen elhelyezhető, kompakt, és rövid idő alatt felépíthető. A három tartó lemez egy 224 x 60,4 cm-es táblává állítható össze, amire a pálya egy egyszerű plug-in módszerrel felépíthető. A panelek felülete markerrel írható, a kezünk ügyébe kerüő filctollal számításokat, feljegyzéseket vezethetünk fel rá. Tipikus megvalósítható kísérletek: Energiamegmaradási kísérletek Indítsa el a mini autót, és mérje meg a sebességet és a magasságot több ponton a pálya mentén . Használja ezeket az értékeket a miniautók teljes energiájának kiszámításához. A súrlódási veszteség kisebb, mint 5%. Kísérletek állandó gyorsulással A több egyenes vonalú, lejtős szakaszon is lehet mérni és demonstrálni az állandó gyorsulást. Kísérletek centripetális gyorsulással Használja akár a hurkot vagy a klotoidot a kisautók maximális és minimális gyorsulásának mérésére. Lövedék mozgása / energiatárolása Határozza meg a kisautók kezdeti magasságából a sebességet, amivel elhagyja a pályát. A jármű sebessége, magassága, és a földre érkezési pontja kiszámolható. Mutassuk meg, hogy a mini-autó két különböző magasságú pont közötti távolságot brachisochronikus pályán az egyenes vonalú úthoz képest kevesebb idő alatt teszi meg. A 3 mini autót piros, sárga és zöld színű erős műanyagból (ABS) készült, a kerekek golyóscsapágyazottak. Minden miniautón egy horony van a fénysorompó zászlajának fogadására, és egy tartó kiegészítőknek, pl. egy csészének. Az alsó részére lehet csatolni az energia növelése érdekében egy további tömeget, anélkül, hogy látható lenne kívülről . A pályát rugalmasságának köszönhetően síkban vagy akár hurokként is felállíthatjuk. Ezek az alaplap furataiba szerelt tartókra klipszek segítségével vannak rögzítve. Minden tartóra fénysorompó szerelhető, így a pozíció, A sebesség vagy A gyorsulás a pálya szinte minden pontján mérhető. Két fogóval a járműveket biztonságosan meg lehet állítani. Egyéb tartozékként speciális tengelykapcsolókat is szállítunk a rugalmas és rugalmatlan ütközéses kísérletekhez. Több miniautót össze lehet kapcsolni szerelvénnyé.
    Tartalom: 3 részes szerelőlap, asztallábak, 9,1 m rugalmas pálya, 3 mini-autó, tartozékok ütközőkísérlethez, 3 kiegészítő tömeg, 3 edény, 4 villás fénykapu-tartó, 3 fénykapuzászló, 2 biztosító berendezés, összeszerelő és kapcsolóelemek. Szállítás angol kezelési útmutatóval.
    Igényelt kiegészítő: A gyorsulás és sebesség mérése a fénysorompókkal lehetséges, amiket ez a csomag nem tartalmaz. A 104.1022-es villás fénysorompók a PASPORT-adatfeldolgozókkal vagy a 104.1521-es Smarttimerrel használhatóak.