Új jelszó kérése
Kategóriák
Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Művészeti nevelés taneszközök


Iskolai kémiai kísérletek csomag 1-6. (6 DVD)

Iskolai kémiai kísérletek  csomag 1-6. (6 DVD)
85 790 Ft85790
Egy 6 darabból álló teljes DVD sorozat a kémia oktatásához
  • Iskolai kémiai kísérletek -- 1. rész (Teljes idő: 32 perc)


    1. Láng a kémiai laboratóriumban

    A láng hozőnáinak érzékelése (3,5 perc)
    Elemek kimutatása lángfestéssel (2,5 perc)

    2. Keverékek szétválasztása

    Filtráció - szrés (3 perc)
    Kristályosítás (2 perc)
    Desztilláció (3 perc)
    Szublimáció (3,5 perc)

    3. Hidrogén

    Hidrogén előállítása (2 perc)
    Durranógázpróba (1,5 perc)
    Hidrogén és levegő robbanó keveréke (1 perc)
    Hidrogén egyesítése oxigénnel és klórral (2 perc)
    Higany(II)-oxid redukálása hidrogénnel (3 perc)



    Iskolai kémiai kísérletek -- 2. rész (Teljes idő: 18 perc)


    1. Oxigén

    Oxigén előállítása és kimutatása (3 perc)
    Az oxigén tulajdonságai és egyesítése vassal (3 perc)
    Oxigén egyesítése szénnel (4 perc)
    A hidrogénperoxid tulajdonságai (2,5 perc)

    2. Szén-dioxid

    Szén-dioxid és szénsav (2,5 perc)
    Kalcium-karbonát készítése (2 perc)
    Szén-dioxid használata tűzoltáshoz (1 perc)



    Iskolai kémiai kísérletek -- 3. rész (Teljes idő: 33 perc)


    1. A kémiai reakciók sebessége

    A felület nagyságának fontossága (3,5 perc)
    A hőmérséklet, mint tényező (3 perc)
    A koncentráció, mint tényező (2,5 perc)

    2. Fémek

    Fémek egyesítése hidrogénklorid savval (4 perc)
    Fémek egyesítése salétromsavval (4 perc)
    A fémek helyettesítése a só-oldatban (2,5 perc)
    Nátrium egyesítése vízzel (2,5 perc)
    Kálium egyesítése vízzel (2,5 perc)
    Magnézium égetése és magnézium-hidroxid keletkezése (2 perc)
    Aluminotermia (6,5 perc)



    Iskolai kémiai kísérletek -- 4. rész (Teljes idő: 41 perc)


    1. Nemfémek

    Halogének (2,5 perc)
    Halogének oxidáló tulajdonságai (2 perc)
    Kálium egyesítése brómmal (2 perc)
    Halogenidek kimutatása (2 perc)
    Kén égetése, kénessav készítése (3,5 perc)
    A foszfor és tulajdonságai (5 perc)
    Fehér foszfor öngyulladása (3,5 perc)

    2. Sók

    Közömbösítés (2 perc)
    Semleges, lúgos és savas közeg (3 perc)
    Cink-szulfid készítése (2,5 perc)
    Nátrium-klorid készítése (3 perc)
    Ammónium-klorid, szalmiáksó készítése (2,5 perc)

    3. Elektrolízis és korrózió

    Réz(II)-klorid oldat elektrolízise (4 perc)
    A környezet hatása a korrózió lefolyására (6 perc)



    Iskolai kémiai kísérletek -- 5. rész (Teljes idő: 44 perc)


    1. Szerves vegyületek

    Szén és hidrogén kimutatása szerves vegyületekből (12 perc)
    Papír és cukor égése
    Hexán, ciklohexán, benzol és naftalin égése
    Etanol vizsgálata
    Borsó égetése

    A propán-bután keverék tulajdonságai (6,5 perc)
    Forráspont
    A folyékony keverék gázzá változása
    Gyúlékonyság
    Sűrűség és oldódás
    Az acetilén előállítása és tulajdonságai (3 perc)
    A naftalin tulajdonságai (4 perc)
    Szublimáció
    Az oldódás vizsgálata

    2. Alkoholok tulajdonságai

    Az etilalkohol előállítása és tulajdonságai (9,5 perc)
    Etilalkohol előállítása a cukor alkoholos erjedésével
    Az etilalkohol égése
    Az etilalkohol oxidálása
    Az etilalkohol reakciója nátriummal
    Az etilalkohol reakciója réz(II)-oxiddal
    A glicerin tulajdonságai (5 perc)
    Sűrűség és oldódás
    A glicerin és kálium-permanganát reakciója
    A fenol tulajdonságai (3,5 perc)



    Iskolai kémiai kísérletek -- 6. rész (Teljes idő: 36 perc) 1. Karbonsavak


    Karbonsavak előfordulása és tulajdonságai (10,5 perc)
    Karbonsavak kimutatása
    Az ecetsav semlegesítése nátrium-hidroxiddal
    Az ecetsav és cink reakciója
    Ecetsav és etilalkohol reakciója, észterképződés

    2.  Természetes szerves anyagok - tápanyagok


    Szénhidrátok előfordulása és tulajdonságai (6,5 perc)
    Cukor kimutatása az alma mustban
    Cukor kimutatása a burgonyában
    A keményítő tulajdonságai
    Zsírok és olajok előfordulása és tulajdonságai (4,5 perc)
    Zsírok kinyerése
    Olajok reakciója brómos vízzel
    Fehérjék előfordulása és tulajdonságai (6 perc)
    Fehérjék kicsapása   
    Nitrogén a növényi fehérjékben

    3. Szintetikus anyagok
    A polietilén tulajdonságai (6 perc)
    Sűrűség vizsgálata
    Termoplasztika
    Forrasztás
    Égés
    Depolimerizáció

  • Cikkszám
    DTIQM07
    Tömeg
    1 kg/db
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.