Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Ovibolt.hu
Fejlesztő eszközök
Szenzoros_eszközök
Digitális osztáylterem
Robotika
Természettudományok
Iskolai_térképek


A nagy földrajzi felfedezések + a reneszánsz és humanizmus

A nagy földrajzi felfedezések + a reneszánsz és humanizmus
 • A nagy földrajzi felfedezések + a reneszánsz és humanizmus
 • Méret
  160 x 120
  Kivitel
  fóliázott, lécezett
  Cikkszám
  53287
Adatok
43 990 Ft

A 160 x 120 cm-es térkép átfogó képet nyújt a nagy földrajzi felfedezések több száz éven átívelő időszakáról és az utazások útvonaláról.

 • Nehéz átfogó képet nyújtani a nagy földrajzi felfedezések több száz éven átívelő időszakáról és az utazások útvonaláról, de új térképünknek sikerült megoldani ezt a feladatot.

  Az útvonalak ábrázolása mellett azonban olyan további információkat is közvetít, melyek megismertetnek az utazások motivációival, az utazók személyével, sőt a XVI. század emberének világképével is.

  A térkép rendkívül szép rajzolatát a gyermeki képzeletre ható piktogramok egészítik ki, melyek a diákok fantáziáját serkentve segítik a tudás beépülését. A két melléktérkép további fontos összefüggésekre mutat rá.

  A Világkereskedelmi útvonalak összevetése a Felfedezések útvonalaival mind az előzmények, mind a következmények megértéséhez elengedhetetlen. A Pireneusi-félsziget részletes térképének segítségével a kiinduló pontot képviselő történelmi háttér mutatható be rendkívüli alapossággal.

  Az emberiség kultúrájának óriási fejlődését jelentette a Reneszánsz és a Humanizmus kora, melynek bemutatását célozza meg térképünk hátoldala. A korszak bölcsőjét jelentő Itália területét részletesen ábrázoló térképen a kulturális központok megismerése mellett a történelmi események is kiválóan nyomon követhetőek. 

  Az időszalag áttekinthetően mutatja be a reneszánsz, a humanizmus és a reformáció kiemelkedő jelentőségű személyiségeit. A fogalmak tömör meghatározása és az életrajzi adatok feltüntetése segíti a memorizálást, ugyanakkor lehetőséget biztosít a pedagógusnak a kiegészítő magyarázatokra, szemléltetésre.