Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Szenzoros szoba

Ovibolt.hu
Fejlesztő eszközök
Szenzoros_eszközök
Digitális osztáylterem
Robotika
Természettudományok
Iskolai_térképek
Főkategória >Ovibolt >Szenzoros szoba

A szenzoros szoba kialakítása egyre népszerűbb a sérült és ép gyermekeket foglalkoztató intézmények körében egyaránt, a Snoezelen terápia közege. A különleges berendezés kialakításának elsődleges szempontja a biztonság, hiszen sok elektromos eszköz szerepel köztük. A formák, színek elbűvölő világa sokrétűen fejleszti a gyermekek alapképességeit.

Hogyan működnek a szenzoros (érzékszervi) szobák?
Az szenzoros szobában eltöltött idő segít a gyerekeknek látási, hallási és tapintási feldolgozási képességeik, valamint finom- és durvamotoros készségeik fejlesztésében. A nyugalom és kényelem érzetét biztosítva az érzékszervi, szenzoros szobák segítenek a gyerekeknek megtanulni önszabályozni a viselkedésüket, ami végső soron javítja a fókuszt.

 

A termékek szállítási határideje akár 6-8 hét is lehet.
A szenzoros szoba, Snoezelen szoba vagy multiszenzoros környezet ép és sérült gyermekek számára egyaránt élményeket tartogat: lehet stimuláló környezet vagy a nyugalom szigete. A megfelelő ingerek biztosítása által feloldhatunk számos kommunikációs akadályt. A gyerekeket ért hatásokra adott természetes válaszok által fejlődik a figyelem és koncentráció. A szenzoros szoba és multiszenzoros környezet különösen ajánlott Alzheimer és Demencia esetén. Ebben a számukra vonzó, védett környezetben feloldódhatnak, megélhetik kreativitásukat, miközben fejlődnek a tanuláshoz nélkülözhetetlen képességeik. Kialakítása sokszor helyhiányba ütközik. Ebben az esetben sem kell lemondani erről a kiváló fejlesztési lehetőségről: a mobil szenzoros szoba bárhol elhelyezhető!