Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Taneszközblog
Pályázatok
Ovibolt.hu
Fejlesztő eszközök
Szenzoros_eszközök
Digitális osztáylterem
Robotika
Természettudományok
Iskolai_térképek
Alsó_tagozat
Sportszerek
Könyv, film, zenemű
Iskolai bútor és tábla
2016.11.07 09:57

Hogyan kell QR-kódot leolvasni?

Hogyan kell a QR-kódot leolvasni?

QR-kód leolvasó

A QR-kód segítségével honlapcímeket, közösségi portálok linkjeit, szövegeket, telefonszámokat, videókat, e-mail címeket vagy akár események információit is gyorsan megtekinthetjük. Egy QR-kód-olvasó programmal másodpercek alatt leolvashatjuk és menthetjük az adott információt. Ez a kódolvasó már sok telefonba előre telepítve van, de számtalan jobbnál jobb változatot le is tudunk tölteni ingyenesen. Lássuk, hogyan kell használni.

 

Lépések

A QR-kód letöltése okostelefonokra

  1. A QR-kód leolvasó telepítéséhez és alkalmazáshoz szükségünk lesz egy kamerával felszerelt okostelefonra vagy táblagépre. Amennyiben rendelkezel valamelyikkel, telepítsd fel rá egyszerűen az alábbiak szerin az egyik ingyenesen letölthető QR-kód olvasóalkalmazást.

  2. Abban az esetben, ha iOS operációs rendszerű telefonod van (iPhone, iPad), keress rá az AppStore-ban a QR Reader, QR Code and Barcode Scanner vagy a RedLaser elnevezésű alkalmazásra, kattintsunk a FREE rubrikára, majd töltsük le a programot, ami a letöltés befejeztével a főképernyőnkön meg is fog jelenni.

  3. Amennyiben androidos operációs rendszert használsz, a Google Play-ben keresd meg a RedLaser vagy a QR Droid appot, majd a letöltésével és telepítésével (accept, majd download, és install) meg fog jelenni a főképernyődön.

  4. Ha BlackBerry használó vagy, akkor a BlackBerry App World (Market, App Market) segítségével kereshetünk rá a QR Code Scanner Pro nevű alkalmazásra, és tudjuk is telepíteni.

A QR-kód leolvasása a telefon segítségével

  1. Amint sikerült megtalálni és telepíteni a megfelelő alkalmazást, máris elkezdhetjük vele a kódot leolvasni.
  2. Nyissuk meg a kódolvasó szoftvert a mobilunkon. Ez a program aktiválni fogja a telefonunk fényképezőjét.
  3. Tartsuk a kamerát a vonalkód fölé, és a négy sarokban lévő fehér rubrika közé illesszük be a QR képet.
  4. A mobiltelefonnal fókuszáljunk a leolvasni kívánt kódra, amely pár másodperc után élesen láthatóvá fog válni, és vagy magától beolvassa a kódot, vagy meg kell nyomnunk a fényképezés gombot.
  5. Amikor a telefonunk integrálja a kódot, vagy nyomva kell tartanunk az ujjunkkal a képernyőt pár pillanatra, vagy magától beolvassa egy pittyenés következtében, s a képernyőn meg is jeleníti a tartalmat (weboldalt, telefonszámot vagy szöveget).
  6. Van olyan program, melynél az alkalmazás használatához el kell, hogy fordítsuk a készülékünket, majd a piros csík segítségével beszkennelni a kívánt vonalkódot a monitora, s így a hatására azonosítja nekünk az információt.

Ezt a leírást eredetiben itt találhatja: http://www.hogyankell.hu/A_QR-k%C3%B3dot_leolvasni