Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Pályázatok
- Ovibolt
- Fejlesztő eszközök
- Szenzoros eszközök
- Interaktív eszközök
- Védekezés a koronavírus ellen - érintés nélküli hőmérők
- Interaktív iskolai megoldások
- Okospadok
- Digitális tananyagok interaktív táblához és érintőképernyőhöz
- Kiterjesztett valóság (AR) taneszközök és szoftverek
- Alsó tagozat
- Természetismeret
- Földrajz
- Történelem
- Magyar nyelv és irodalom
- Idegen nyelv
- Matematika
- Fizika
- Kémia
- Szoftverek sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekeknek
- Biológia
- Művészetek, ének-zene
- Tudomány és technika
- Informatika
- KRESZ, közlekedés
- Kompetenciafejlesztés
- Szakmai tárgyak szoftverei
- Stiefel digitális tananyagok (interaktív táblához)
- Stiefel Galéria CD-k (interaktív táblákhoz)
- Stiefel digitális iskolai atlaszok
- Stiefel digitális falitérképek
- Stiefel digitális tudáspróba
- Multimédia labor
- STEM és STEAM
- Nyelvi labor
- ALF tesztkészítő szoftver
- Hangosítás
- Tanterem menedzsment
- Robotika, IKT eszközök (info-kommunikációs technológia)
- Oktató filmek, DVD-k
- Hagyományos vizuáltechnika
- Végkiárusítás! (bemutató eszközök, mintadarabok)
- Robotika
- Természettudományok
- Iskolai térképek, tablók
- Alsó tagozat
- Sportszerek
- Művészet és kultúra
- Iskolai bútor és tábla
- Kifutó termékek
Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek
Iskolai kémiai kísérletek 6. (DVD)
![]() |
A karbonsavak, a természetes szerves anyagok - tápanyagok és a szintetikus anyagok szakszerű bemutatása
-
Iskolai kémiai kísérletek -- 6. rész
1. KarbonsavakKarbonsavak előfordulása és tulajdonságai (10,5 perc)
Karbonsavak kimutatása
Az ecetsav semlegesítése nátrium-hidroxiddal
Az ecetsav és cink reakciója
Ecetsav és etilalkohol reakciója, észterképződés
2. Természetes szerves anyagok - tápanyagokSzénhidrátok előfordulása és tulajdonságai (6,5 perc)
Cukor kimutatása az alma mustban
Cukor kimutatása a burgonyában
A keményítő tulajdonságai
Zsírok és olajok előfordulása és tulajdonságai (4,5 perc)
Zsírok kinyerése
Olajok reakciója brómos vízzel
Fehérjék előfordulása és tulajdonságai (6 perc)
Fehérjék kicsapása
Nitrogén a növényi fehérjékben
3. Szintetikus anyagokA polietilén tulajdonságai (6 perc)
Sűrűség vizsgálata
Termoplasztika
Forrasztás
Égés
Depolimerizáció
Teljes idő: 36 perc