- Újdonságok
- Akciók
- Pályázatok
- Ovibolt
- Fejlesztő eszközök
- Szenzoros eszközök
- Interaktív eszközök
- Védekezés a koronavírus ellen - érintés nélküli hőmérők
- Interaktív iskolai megoldások
- Okospadok
- Digitális tananyagok interaktív táblához és érintőképernyőhöz
- Kiterjesztett valóság (AR) taneszközök és szoftverek
- Alsó tagozat
- Természetismeret
- Földrajz
- Történelem
- Magyar nyelv és irodalom
- Idegen nyelv
- Matematika
- Fizika
- Kémia
- Szoftverek sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekeknek
- Biológia
- Művészetek, ének-zene
- Tudomány és technika
- Informatika
- KRESZ, közlekedés
- Kompetenciafejlesztés
- Szakmai tárgyak szoftverei
- Stiefel digitális tananyagok (interaktív táblához)
- Stiefel Galéria CD-k (interaktív táblákhoz)
- Stiefel digitális iskolai atlaszok
- Stiefel digitális falitérképek
- Stiefel digitális tudáspróba
- Multimédia labor
- STEM és STEAM
- Nyelvi labor
- ALF tesztkészítő szoftver
- Hangosítás
- Tanterem menedzsment
- Robotika, IKT eszközök (info-kommunikációs technológia)
- Oktató filmek, DVD-k
- Hagyományos vizuáltechnika
- Végkiárusítás! (bemutató eszközök, mintadarabok)
- Robotika
- Természettudományok
- Iskolai térképek, tablók
- Alsó tagozat
- Sportszerek
- Művészet és kultúra
- Iskolai bútor és tábla
- Kifutó termékek
Élelmiszerismeret I-II. - tankönyvfeldolgozás multimédiás elemekkel
![]() |
-
Élelmiszerismeret I.
Az első kötet a növényi eredetű élelmiszerekkel foglalkozik. Először a gabona-, malom-, tészta- és sütőipari áruk jellemzőit, fajtáit ismerteti a szerző, majd az édesítőszerek, cukrászati és édes ipari áruk történetével, csoportjaival ismerkedhetünk. Végezetül a gyümölcsök, zöldségfélék és tartósított gyümölcs-zöldségáruk bemutatásával fejeződik be az első kötet.
Felújított témák a kiadványban:
- Egzotikus gyümölcsök a polcokon és a konyhában
- Tartósítási eljárások
Élelmiszerismeret II.
A második kötet két fő témával foglalkozik: az állati eredetű élelmiszerek és az élvezeti szerek csoportjaival. Az állati eredetű élelmiszereken belül a húsok és halak jellemzői, tárolása, biztonságos kezelése áll a középpontban, majd a tojás részletezése és a tejtermékek bemutatása következik. Az élvezeti szereknél a fűszereken és ízesítő szereken kívül a kávé és tea jellemzőit, valamint az alkoholtartalmú italokat mutatja be a szerző. Fejezetenként ellenőrző kérdések és feladatok, valamint részletes Értelmező kisszótár segíti a diákok tanulását.
Felújított témák a kiadványban:
- Frissített statisztikai adatok
- Magyarország borvidékei
- Hungarikumok az EU-ban