Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Művészeti nevelés taneszközök


Élelmiszerismeret I-II. - tankönyvfeldolgozás multimédiás elemekkel

Élelmiszerismeret I-II. - tankönyvfeldolgozás multimédiás elemekkel
  • Cikkszám
    MK-6118-0
Adatok
9 900 Ft
A CD-n fotógyűjtemény, szakszavak értelmező szótára és hét interaktív animáció található az Élelmiszerismeret I. (Növényi eredetű élelmiszerek) és II. (Állati eredetű élelmiszerek és élvezeti szerek) tankönyvek ábráihoz, témaköreihez kapcsolódóan.
  • Élelmiszerismeret I.


    Az első kötet a növényi eredetű élelmiszerekkel foglalkozik. Először a gabona-, malom-, tészta- és sütőipari áruk jellemzőit, fajtáit ismerteti a szerző, majd az édesítőszerek, cukrászati és édes ipari áruk történetével, csoportjaival ismerkedhetünk. Végezetül a gyümölcsök, zöldségfélék és tartósított gyümölcs-zöldségáruk bemutatásával fejeződik be az első kötet.


    Felújított témák a kiadványban:



    • Egzotikus gyümölcsök a polcokon és a konyhában

    • Tartósítási eljárások


    Élelmiszerismeret II.


    A második kötet két fő témával foglalkozik: az állati eredetű élelmiszerek és az élvezeti szerek csoportjaival. Az állati eredetű élelmiszereken belül a húsok és halak jellemzői, tárolása, biztonságos kezelése áll a középpontban, majd a tojás részletezése és a tejtermékek bemutatása következik. Az élvezeti szereknél a fűszereken és ízesítő szereken kívül a kávé és tea jellemzőit, valamint az alkoholtartalmú italokat mutatja be a szerző. Fejezetenként ellenőrző kérdések és feladatok, valamint részletes Értelmező kisszótár segíti a diákok tanulását.


    Felújított témák a kiadványban:



    • Frissített statisztikai adatok

    • Magyarország borvidékei

    • Hungarikumok az EU-ban