Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Ovibolt.hu
Fejlesztő eszközök
Szenzoros_eszközök
Interaktív_eszközök
Robotika
Természettudományok
Iskolai_térképek


Magyar irodalom története - oktató CD 1 gépes licenc

Magyar irodalom története - oktató CD 1 gépes licenc
 • Licensz
  1 gépes licenc
  Cikkszám
  SLD301
Adatok
36 000 Ft

A Magyar irodalom története CD digitális tananyag,az elmúlt 600 év irodalmi életének meghatározó hazai illetve határon túli alakjait és eseményeit,korabeli arcképekkel, valamint rövid ismertetőszöveggel,az egyes korszakok térképeivel mutatja be.
 • A Magyar irodalom története CD digitális tananyag,az elmúlt 600 év irodalmi életének meghatározó hazai illetve határon túli alakjait és eseményeit,korabeli arcképekkel, valamint rövid ismertetőszöveggel,az egyes korszakok térképeivel mutatja be.


  Ezt az egyszerűen kezelhető, különösebb számítástechnikai ismeretet nem igénylő CD-sorozatot azért fejlesztettük ki, hogy lehetővé tegyük minden pedagógus számára tantárgyának magas szintű és a korszerű technikai lehetőségeket kihasználó szemléltetését. Egyaránt használható interaktív táblával, projektorral és vetítővászonnal vagy iskolai számítógépes hálózaton (segédprogrammal).


  Az öt alaptérképen, melyek a humanizmus korának, a reneszánsz és barokk korának, a felvilágosodás korának, a romantika és a századforduló korának és a huszadik század és napjaink irodalmát mutatják be, a településekre vagy az arcképcsarnok képeire kattintva megjeleníthetőek az irodalmi személyiségek rövid életrajzai és berajzolható életútjuk. Az irodalomtörténeti tabló a komplex áttekintés lehetőségét biztosítja.  • A magyar irodalom történetét bemutató oktató CD korszakokra bontva ismerteti meg a diákokat a legfontosabb tudnivalókkal. A főmenüben a humanizmus korának (XV.sz.), a reneszánsz és barokk korának (XVI-XVII.sz.), a felvilágosodás korának (XVIII.sz.), a romantika és a századforduló (XIX.sz.) és a huszadik század és napjaink irodalmát bemutató térképek közül választhatnak.

  • A kitűnő minőségű térkép megnyitása után lehetőség nyílik a képernyő alján futó arcképcsarnok képeire kattintva a kiválasztott irodalmi személyiség életrajzának megjelenítésére. A szöveges leírás mellett egyetlen gombnyomásra szemléletesen megjelenik a berajzolt életút a térképen.

  • Új megközelítési lehetőséget biztosít, hogy a térképen megjelölt településnevekre kattintva az adott településhez kötődő összes irodalmi személyiség neve megjelenik, felsorolás-szerűen, piktogrammal jelölve, hogy életútjuk melyik eleme kötődik a helyhez.

  • A program kezelését egyszerűsíti, hogy a jelölések értelmezéséhez elegendő a jelmagyarázat kicsinyített táblázatára állni a kurzorral a nagyításhoz.

  • Térképrészletek minőségromlás nélküli kinagyítására is van lehetőség, amennyiben csak egy kisebb területtel szeretné megismertetni a diákokat, vagy egy kevésbé szerteágazó életutat nyomon követni.

  • A korszakonkénti bemutatást kiegészíti a főmenüből választható teljes arcképcsarnok, ahol a tablószerűen elrendezett képekre kattintva megjelenik a kiválasztott személyiség életrajza.