Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Ovibolt.hu
Fejlesztő eszközök
Szenzoros_eszközök
Interaktív_eszközök
Robotika
Természettudományok
Iskolai_térképek


PASCO Diffrakciós rendszer, szenzor alapú

PASCO Diffrakciós rendszer, szenzor alapú
 • PASCO Diffrakciós rendszer, szenzor alapú
 • PASCO Diffrakciós rendszer, szenzor alapú
 • Cikkszám
  PS1086623
Adatok
607 600 Ft
PASCO cikkszám:
OS-8452

A Szenzor alapú diffrakciós rendszer lehetőséget biztosít a tanulók számára, hogy sokféle diffrakciót és interferencia mintát megvizsgáljanak egy laboratóriumi gyakorlat alkalmával.

 • Jellemzők:

  • Tanulmányozhatják a különböző résbeállítások következményeit. A rés szélessége, és a rések száma is változtatható. Továbbá, a PASCO Zöld diódalézer (OS-8458) hozzáadásával, a hullámhossz-változások által generált különböző kísérleti kimeneteleket is megvizsgálhatják.
  • Letapogatás a lineáris fordítóval: ebben az egyedi letapogató rendszerben a diffrakciós mintát egy Forgómozgás érzékelőhöz csatolt fényszenzor végzi. Ahogyan a Forgómozgás érzékelőn található kereket kézzel elforgatjuk, a Forgómozgás érzékelő egy fogaskerekes állvány mentén mozdul el, amit lineáris fordítónak nevezünk. A tanulók a látott diffrakciós minta és egy valós idejű fényintenzitás-hely grafikon segítségével vonhatják le következtetéseiket.
  • Egyszerű összehangolni a lézereket: a lézernyalábbal könnyedén meg lehet célozni a réseket. Ha a nyaláb a helyére van igazítva, a lézert vagy a réseket el lehet távolítani az optikai asztalról, és további összehangolás nélkül használni a berendezést.
  • A rések helyzetét sötétben is meg lehet változtatni az egész rendszer újrahangolása nélkül: a rések körüli kerekek megszabadítják használójukat a frusztrációtól, amely hasonló berendezések sötétben történő használatakor szokott felmerülni. Egyszerűen a következő állásba kell kattintani a kereket ahhoz, hogy egy másik pozícióban rögzítsük azt. A korong helyreigazítását csak egyszer kell elvégezni, ezt követően a keréken található összes rés a helyén marad.
  • A termék használatához szükség van: PASCO 850 Interfész és PASCO SPARKvue vagy PASCO Capstone szoftver.

  A csomag tartalma: