Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termékleírások
Pályázatok
Ovibolt.hu
Fejlesztő eszközök
Szenzoros_eszközök
Digitális osztáylterem
Robotika
Természettudományok
Iskolai_térképek
Alsó_tagozat
Sportszerek
Könyv, film, zenemű
Iskolai bútor és tábla
2020.03.22 21:43

Alf tesztkészítő és tananyagmenedzsment szoftver rövid leírás

Alf logó   Alf tesztkészítő és tananyagmenedzsment szoftver

Gyors bevezetés

Ha a részletes leírások érdeklik, azokat itt éri el:

 

Az Alf szoftver egy széleskörűen használható tesztkészítő és tananyagmenedzsment szoftver, amely kiváló eszköz a digitális munkarendhez. Több, mint 42.000 feladatsorból választhat, ebből mintegy 600 magyar, 1100 angol nyelvű, és ez a szám gyorsan növekszik.

Teljes osztályokat kezelhet benne, nyilvántarthatja a tesztek, felmérések eredményeit. Nem kell többé dolgozatot javítani, sőt, automatikus osztályzás is beállítható - így biztosan meglesz a havi egy érdemjegy. (Azt, hogy milyen megoldás hányas osztályzatot ér, akár tesztenként külön is be lehet állítani)

Még nem Alf felhasználó? Regisztráljon most! 2020. július 31-ig minden magyar iskolának ingyenes!

Alf ingyenes regisztráció

A tartalom folytatódik, nyomja meg a Tovább gombot! -->

A gyors bevezetés lépései:

1. Exportáljuk ki az osztálynévsort a Krétából! Részletes leírás itt (az oldal alján): https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=2425609

2. Importáljuk be az osztályt az Alf-ba!
Lépjünk be adminisztrátori azonosítóval az Alf-ba!
Válasszuk az "Online felmérés", majd a "Tanulók adminisztrációja" menüpontot.
Ezután válasszuk az "Osztály hozzáadása fájlból" funkciót, és olvassuk be a Krétából kiexportált .CSV fájlt. Elképzelhető, hogy előbb a mezők fejlécét át kell írni, hogy az Alf helyesen azonosítsa őket.

3. Generáljunk jelszavakat vagy írjuk be az osztálynévsorba a gyerekek Kréta jelszavát, így az Alfba is ugyanazzal a kóddal tudnak bejelentkezni. Ezt a "Tanulók adminisztrációja" menüpontban végezhetjük el. Engedélyezhetjük azt is, hogy a tanuló ezt a kezdeti jelszót megváltoztathassa.

4. Az "Egyéb beállítások" alatt beállíthatjuk a következő feladatsorhoz tartozó jellemzőket, úgy mint

  • Tanulók választása: itt választhatunk ki adott osztályokat, vagy ha kell csak néhány tanulót, mivel az előző órán hiányoztak és be kell pótolni a számonkérést.
  • Megoldás időkorlátja: meghatározhatjuk a teszt időpontját, hogy mettől meddig oldható meg
  • Több kör engedélyezése: gyakorlás során hagyjuk bepipálva, számonkérésnél vegyük ki!
  • Helyes válasz mutatása: gyakorlás során hagyjuk bepipálva, számonkérésnél vegyük ki (hogy ne mutassa a megoldást)!
  • Véletlenszerű feladatsorrend: akkor pipáljuk be, ha azt akarjuk, hogy a tesztkérdések véletlenszerű sorrendben kövessék egymást (mivel ez minden gyereknél más-más sorrendet eredményez, nincs szükség A-B csoportra)
  • Határidők: az idő intervallum be és kikapcsolása (csak akkor működik, ha a teszt készítése során a feladatokhoz időt is beállítottunk. Számonkérésnél érdemes bekapcsolni, hogy semmi esélye se legyen a tanulóknak a puskázásra)
  • Értékelés beállítása: itt lehet bekapcsolni az osztályzás használatát, és beállítani, hogy hány %-tól milyen jegyet adjon a rendszer

5. Válasszunk ki egy feladatsort, vagy hozzunk létre sajátot (ez lehetséges internet kapcsolat nélkül is), és rendeljük hozzá egy osztályhoz vagy akár csak néhány gyerekhez. Ezzel a funkcióval megoldható a differenciált feladatkiosztás is, mivel az osztály bizonyos tanulóihoz más-más tesztet is hozzárendelhetünk.

Az Alf összes funkciójának megismeréséhez olvassa el a használati útmutatót, vagy jelentkezzen a következő internetes tanfolyamunkra! (Kérjük, levelezőrendszerében állítsa be az alf@stiefel.hu e-mail címet megbízható küldőnek, hogy véletlenül se kerüljön levélszemétbe fontos információ)