Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Ovibolt.hu
Fejlesztő eszközök
Szenzoros_eszközök
Interaktív_eszközök
Robotika
Természettudományok
Iskolai_térképek


Elektrokémia [Telepíthető változat]

Elektrokémia [Telepíthető változat]
 • Licensz
  Telepíthető változat
  Cikkszám
  MK-6242-9-B
Adatok
62 800 Ft
Elektrokémia CD-ről indítható, vagy iskolai hálózatra telepíthető változat.
 • Szerzők: Zajáczné Kovács Margit


  tábla és tankönyv független digitális tananyag bemutatja a galvánelemek működését, a standardpotenciál mérését és alkalmazásait a redoxireakciókban. Ismerteti a ma használatos elemtípusokat, az akkumulátorok és tüzelőanyag-elemek működését, a korrózió és korrózióvédelem elektrokémiai jelenségeit, az elektrolízis folyamatait és mennyiségi törvényeit. A leckék tartalmazzák a legfontosabb tudnivalókat vázlatszerűen, az atomi folyamatokat szemléltető animációkat, mérési szimulációkat, magyarázó ábrákat, fotókat, interaktív gyakorlófeladatokat, nyomtatható feladatlapokat, szavazórendszeren is használható ellenőrző feladatsort. A tananyag foglalkozik a témakörhöz kapcsolódó legfontosabb tudománytörténeti vonatkozásokkal, ipari alkalmazásokkal is. Alkalmas a fejezet összes tanórájának teljes aktívtáblás feldolgozására, de egyes jelenetei külön-külön is felhasználhatók. Alkalmazásával az órák színesebbé, a jelenségek érthetőbbé válhatnak.

  A CD tartalma 3 téma köré csoportosul.

  A galvánelemek működését a Daniell-elem példáján,
  a standardpotenciál mérését és az elemek feszültségének a meghatározását mérési szimulációkon keresztül mutatja be.
  A standardpotenciál szerepét a redoxireakciók típusaiban animációk szemléltetik.
  Az elektrokémia kialakulásának történetét, a Galvani-jelenség felismerésétől a szárazelemek, akkumulátorok feltalálásáig külön diasorozat mutatja be, melyben a feltaláló tudósok rövid életrajza is megtalálható.

  Különösen nagy hangsúlyt kapott a napjainkban használatban lévő szárazelemek, akkumulátorok, tüzelőanyag-elemek bemutatása.

  A korrózió és a korrózióvédelem szintén a mindennapok része. A bevezető tanulói feladatok ezekre a meglévő ismeretekre igyekeznek építeni.Korrózió A korrózió és az ellene való védelem néhány animáció mellett sok képpel kerül bemutatásra.

  A harmadik témakör az elektrolízis. Ennek folyamatait is animációk szemléltetik, majd lépésről lépésre épülnek fel az elektródfolyamatok egyenletei. A Faraday-törvények alkalmazására interaktív feladatok és számítások kerültek az anyagba. Az elektrolízis ipari alkalmazásait képes összeállítások, animációk mutatják be.
  A CD-n témazáró feladatlapok is megtalálhatók.
  A két nyomtatható feladatlap mellett szavazórendszerre írt ellenőrző feladatsor is készült. Ez utóbbi dokumentum több feladatot tartalmaz, mint amennyire egy témazáró ellenőrzéskor szükség van. Ezek a feladatok összefoglaló órán is használhatók.
  A feladatlapok szerkeszthető formában, letölthetően találhatóak meg a tananyagban, így igény szerint átalakíthatók, de akár változtatás nélkül ki is nyomtathatók. A szavazórendszerekhez készült feladatlapokon található képeket külön is mellékeltük, szintén letölthetőek, így a táblaszoftverbe illesztésük is megoldható.
  A CD sok animációja az elvégzett kísérletek mélyebb megértését, az elsajátítást kívánja interaktív módon segíteni.