Kategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírlevél
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek
Ovibolt.hu
Fejlesztő eszközök
Szenzoros_eszközök
Interaktív_eszközök
Robotika
Természettudományok
Iskolai_térképek


Kezdőbetűk – Szövegértés, szövegalkotás [Cd-ről indítható]

Kezdőbetűk – Szövegértés, szövegalkotás [Cd-ről indítható]
 • Licensz
  Cd-ről indítható
  Cikkszám
  MK-6244-3-A
Adatok
31 399 Ft
Az 1. osztályosok számára készült Szövegértés, szövegalkotás CD egy könyvektől, betűtanítási módszerektől független program, így bármelyik kiegészítőjeként jól alkalmazható.
 • Segítséget kíván nyújtani a tanítóknak abban a felelősségteljes munkában, mellyel az iskolába lépő gyermekek tanulási szokásait megalapozzák. Az alapozó szakaszban az óvoda - iskola közötti zavartalan átmenetet, valamint a sikeres iskolai tanuláshoz szükséges képességek fejlesztését tartja szem előtt.
  A több mint 190 hívóképet, 300-nál több hangot és 41 animációt tartalmazó CD mozgással összekapcsolható fejlesztőfeladatai segítik – többek között a testséma, téri orientáció, auditív és vizuális differenciáló képességek fejlesztését. Az olvasástanulás későbbi fázisához játékos olvasási feladatokat, rejtvényeket, gondolkodást és szövegértést fejlesztő feladatokat kínál. A feladatok az anyanyelvi tanuláshoz szükséges háttérképességek megalapozását is biztosítják, s így közvetlenül hatnak az olvasás és írás elsajátítására. A pedagógusok sokféleképpen, kreatív módon, saját osztályuk ismeretében, az ő igényeikhez igazítva állíthatják össze a feladatokat, animációkat, képanyagokat.
  A program nem kíván az olvasástanításhoz konkrét feladatokat adni, hiszen rengeteg olvasástanítási metódus létezik, s azok mind más-más eszközrendszerrel, más betűtanítási sorrenddel, más hívóképpel stb. rendelkeznek. Ugyanakkor a leggyakrabban alkalmazott tananyagok hívóképei bekerültek a képtárba, így bármelyik tankönyvet használó tanító könnyen alkalmazhatja a CD-t, az általa választott olvasástanítási módszer kiegészítésére. A hang- és betűdifferenciálás erősítését szolgáló feladatok bármely módszernél alkalmazhatóak.


  A digitális tananyag elrendezése témakörök szerint épül föl. Ez nem a haladási sorrendet jelenti, hiszen egy-egy témakör, fejlesztési terület a gyerekek fejlettségi szintjétől függően újra és újra előkerülhet a tanév során, de akár második osztályban is. A pedagógus saját osztályának ismeretében, az ő igényeikhez igazítva állíthatja össze, s használhatja az egyes feladatokat, animációkat, képanyagokat.
  A tananyag a sikeres tanuláshoz szükséges részképességek fejlesztésében, és a szövegértés kezdeti fázisában nyújt segítséget a mindennapokhoz. A CD tartalma nem csak kész tananyag. A lehetőségek széles tárházát is kínálja a tanítóknak, amit kreatív módon, sokszor, sokféleképpen használhat fel, saját igényei szerint. Jól alkalmazható a differenciálásra és a kooperációra is.
  A CD tartalmaz képtárat, ahonnan több száz képet lehet előhívni, s tetszés szerint bármilyen feladatban szabadon alkalmazni. A hangtár anyaga, szintén külön is alkalmazható. Jól használható megfigyelésre, differenciálásra, emlékezetfejlesztésre.


  A telepíthető változatban a képtár és a hanganyag letöltésén túl, az animációk is lementhetők, így a tanulóknak külön is kioszthatók.